Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 15. 4. 2016, je bilo v Dvorani prve slovenske vlade slavnostno odprtje razstave ter podelitev priznanj in nagrad natečaja KRAJ, v katerem živim že 20 let.

Dvorana je bila zapolnjena do zadnjega kotička, vršalo je od otroškega pričakovanja. Po krajšem kulturnem programu, v katerem so se predstavili pevci s podružnične šole Lokavec, je sledila predstavitev likovnega natečaja od leta 1996 do danes. Letos je strokovna komisija za razstavo izbrala kar 178 likovnih del, od tega jih je 10 posebej nagradila. Posebej je nagradila tri likovne kolekcije. Učenci so skupaj s svojimi mentorji prejeli priznanja, nato pa se sprehodili do stavbe 1 Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, kjer je do konca maja na ogled letošnja razstava. Na dan odprtja so učiteljice in učenci pripravili tudi prijetno pogostitev za obiskovalce.

Obenem pa smo v Lokarjevi galeriji v Ajdovščini odprli razstavo ob 20. obletnici natečaja, kjer je na ogled izbor likovnih del z vseh dosedanjih razstav. Tu najdemo izdelke, ki prikazujejo kraje, ljudi in zgodbe s cele severno primorske in obalno kraške regije.

Razstava bo na ogled do vključno 6. 5. 2016.

Vse dosedanje razstave bodo do konca maja 2016 v celoti predstavljene na šolski spletni strani.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost