Skoči na glavno vsebino
Select Page

Naša šola je ena izmed 10-ih šol v Sloveniji, ki je bila izbrana za sodelovanje v projektu MEJ-MO JIH!

Namen projekta je ozaveščanje o pomenu mejic in mokrišč, ki lokalno blažijo vplive podnebnih sprememb, blagodejno vplivajo na naše počutje, zagotavljajo ekosistemske storitve za človeka in so zatočišče mnogim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam. Mejice in mokrišča so tipični del kulturne krajine, ki vse bolj izginjajo, saj se mnogi ne zavedajo njihovega celostnega pomena.

Šola bo tekom projekta pridobila edinstven načrt neoznačene naravoslovne učne poti za potrebe izvedbe naravoslovnih dni. Poleg tega nam bodo v jeseni strokovni delavci projekta pomagali izvesti en naravoslovni dan, na katerem bodo učenci spoznavali živi svet mejic in mokrišč v okolici šole.

V projektu pa lahko sodelujete vsi učenci in starši že sedaj, čeprav so počitnice. Raziskujte mejice, odkrivajte njihove prebivalce, ujemite jih v fotografski objektiv in sodelujete v fotonatečaju “Zgodbe mejic”.

Več o projektu, prijavi in rokih za oddajo fotografij, pogojih za sodelovanje, izboru fotografij ter zaključni razstavi najdete na spletni strani projekta MEJ-MO JIH!

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost