Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 2. 4. 2019, je v Novi Gorici v Mercator centru potekal 33. vseslovenski festival Turizmu pomaga lastna glava, ki smo se ga udeležili tudi člani turističnega krožka naše osnovne šole.

Letošnja tema je bila Turistični spominek mojega kraja. Na tržnici smo predstavljali naš turistični spominek, zgibanko z naslovom HUBELJ – zgodba o reki za velike in male pohajače. Poleg ogleda zgibanke smo obiskovalcem ponudili še veliko drugih zanimivih aktivnosti, preko katerih so pobliže spoznali reko. Mimoidočim smo odigrali igro o legendi, ki pripoveduje o nastanku Hublja, ponudili smo jim kozarček pristne hubeljske vode, jim podarili ogrlico z obeskom stekleničke s kapljico Hublja ter jim predstavili tudi našo Facebook stran, na kateri nas lahko spremljajo in se pridružijo aktivnosti, pri kateri na sprehodu ob Hublju na čim bolj zanimiv način v fotografije vključijo škratka Jamka. Poleg tega so se obiskovalci lahko preizkusili tudi v igranju računalniške igrice, kjer Jamko lovi kapljice in se izogiba kozarčkom.

(https://scratch.mit.edu/projects/298095247/?fbclid=IwAR2ipmuQToP1bYZMs4S8ErYs7Pusqy6dkPSiAIYwKB3PAjJxTBjLQgOo9-s).

Delo na turistični tržnici smo vzeli odgovorno, vendar smo ob tem tudi zelo uživali. Z veseljem smo privabljali obiskovalce, jim predstavili našo naravno znamenitost in jih navdušili za obisk poti do izvira Hublja. Ob tem smo spoznavali tudi ponudbe in spominke ostalih šol in se ob tem veliko naučili.

Tudi ocenjevalna komisija je prepoznala naš trud in vloženo delo ter nas nagradila z zlatim priznanjem za sodelovanje na 33. festivalu ter zlatim priznanjem za najboljšo turistično tržnico. Obeh priznanj smo se zelo razveselili. S tem dosežkom smo se uvrstili tudi na zaključno turistično tržnico, ki bo 24. 4. 2019 v Mariboru. Na njej se bodo predstavile vse šole, ki so prejele zlato priznanje.

Zelo se veselimo sodelovanja na zaključni prireditvi, o kateri vam bomo zagotovo poročali. Do takrat pa vas lepo vabimo k všečkanju naše Facebook strani. (https://www.facebook.com/hubelj/).

Mentorica Sara Bolko in člani turističnega krožka (Jan Medvešček, Bor Marc, Kaian Marc, Lenart Sever, Izak Pišot, Rubens Bizjak, Ariana Vižintin in Neža Furlan).

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost