Zadnji dan druženja so Erasmovci začeli v Palah. Tam jih je sprejela gospa Tonja Ferjančič, vodja Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih in Hostla Ajdovščina. Po prostorih jih je popeljala gospa Polona Bratina, ki je vsem na kratko predstavila delo in zgodovino centra. Delavnico na temo razvijanja strategij turizma in turističnega razvoja kraja je vodila gospa Rozana Muzica z Inštituta za mladinsko politiko občine Ajdovščina. Učenci so v mešanih skupinah razmišljali in izdelali plakate, ki so jih na zanimiv in izviren način tudi predstavili.
Po kosilu so se odpeljali na Goro, natančneje v vas Otlica. Tam jih je v prostorih krajevne skupnosti sprejela gospa Danijela Likar, ki jim je na kratko predstavila kraj, zgodovino poselitve Gore ter življenje in delo na planoti. Večina udeležencev je izkoristila prvi lep dan in se sprehodila do Otliškega okna, ki je vse navdušil. Po prihodu v prostore krajevne skupnosti je sledilo druženje s starši naših učencev, ki so poskrbeli za pogostitev.
Po prihodu v Ajdovščino so udeleženci imeli krajši odmor. Zvečer je sledilo druženje z zaključno večerjo v hotelu Gold club. Vsi udeleženci so prejeli certifikat udeležbe na izmenjavi, mentorji so prejeli darilca. Najbolj jih je ganila in razveselila ogrlica z idrijsko čipko, ki je nastala pod spretnimi prsti gospe Rosane Harej. Učenci so se med izmenjavo zelo navezali, zato so ob koncu druženja potočili nekaj solz.
V petek dopoldan so se skupine gostov poslovile in zapustile naš kraj.

 

Ob koncu je prav, da se zahvalimo vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi izmenjave, tako učiteljem mentorjem in učencem, članom projekta, kot celotnemu kolektivu šole za posluh, pomoč in pripravljenost priskočiti na pomoč ter staršem. Zahvala gre tudi vodstvu, ki je prisluhnilo želji po sodelovanju v tem projektu in pomagalo po najboljših močeh.

Posebna zahvala gre dontorjem in zunanjim sodelavcem: Tosla, Nomago, Mlinotest, Fructal, Vzajemna, Sava, Geaprodukt, Amon, Pekarna Ajdovščina, Pekarna Ježek, Pekarna Kukaj Ajdovščina, Slaščičarna Ajdovščina, Leone, Kletarstvo Petrič Planina, Dijaški Dom Ajdovščina, Krajevna skupnost Otlica, TIC Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko Ajdovščina, Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina, Občina Ajdovščina in Urad župana, Hotel & Casino Gold Club Ajdovščina.

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost