Skoči na glavno vsebino
Select Page

V okviru projekta Erasmus + KA 1: Mobilnost učiteljev – “Kakovostna šola je v svet odprta” sem se udeležila izobraževanja z naslovom Identifying Barriers to Learning – A Special Educational Needs Masterclass course. Izobraževanje je potekalo v Palermu od 2.8.2021 do 5.8.2021.

Izobraževanje je bilo izjemno koristno, saj sem poglobila svoje znanje o specifičnih učnih težavah. Pod izrazom »specifične učne težave« razumemo heterogeno skupino primanjkljajev, ki se kažejo z zaostankom v zgodnjem razvoju in/ali težavah na katerem koli od naslednjih področij: pozornost, pomnjenje, mišljenje, koordinacija, komunikacija (jezik, govor), branje, pisanje, pravopis, računanje, socialna kompetentnost in čustveno dozorevanje.

V Sloveniji imamo veliko dobrih in kvalitetnih izobraževanj, projekt Erasmus+ pa nam omogoča, da se seznanimo z različnimi metodikami in koncepti dela, s katerimi se soočajo v tujini. Razširila sem mrežo spoznanstev v širšem Evropskem prostoru ter ostalim predstavila slovenski sistem poučevanja otrok s posebnimi potrebami. Z učitelji ostalih evropskih držav smo si delili izkušnje o strategijah dela in načinih poučevanje otrok s specifičnimi učnimi težavami.

Spoznala sem, da imamo v Sloveniji napreden sistem usmerjanja otrok s posebnimi potrebami, ki je določen z Zakonom o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami.

Darja Benčina

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost