Skoči na glavno vsebino
Select Page

Svetovni akciji “Prekolesarimo svet” se bomo za dobro duševno zdravje in z namenom opozarjati na problem samomorilnosti pridružili učenci in zaposleni v OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Vabimo tudi vse družinske člane in prijatelje, da se nam pridružite.

Pobudo za akcijo je v naši regiji dal NIJZ OE Nova Gorica, na ajdovskem pa dogodek promovira Center za krepitev zdravja Ajdovščina v sodelovanju z Občino Ajdovščina.

Navodila za vse, ki želite s kolesarjenje podpreti regijski program “Skupaj ZA duševno zdravje”:

  • Trajanje kolesarjenja: od 10. septembra (svetovni dan preprečevanja samomora) do 10. oktobra (svetovni dan duševnega zdravja)
  • Lokacija: kjerkoli, na cestnem, gorskem, sobnem ali katerem drugem kolesu
  • Udeleženci: kdorkoli, sami ali v družbi
  • Način zbiranja kilometrov za OŠ Danila Lokarja Ajdovščina: kliknite na spodnji gumb in vpišite število prevoženih kilometrov
  • ŠTEVEC KILOMETROV

Število prekolesarjenih kilometrov lahko vpisujete v naš števec vsak dan sproti ali pa za več dni skupaj. Če ste kolesarili v paru ali skupini, lahko oddate število kilometrov za vsakega posebej ali pa vpišete seštevek kilometrov, ki ste jih opravili vsi skupaj.

Vsak ponedeljek bomo kilometre, ki jih bomo prekolesarili učenci, zaposleni, družinski člani in prijatelji v preteklem tednu, sešteli in sporočili regijskemu koordinatorju. Prispevek regije bo NIJZ OE Nova Gorica posredoval Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora, kjer bodo zbirali skupno število prekolesarjenih kilometrov po vsem svetu.

Naš cilj je v enem mesecu, s skupnimi močmi, prekolesariti 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Prepričani smo, da nam bo uspelo.

OŠ Danila Lokarja Ajdovščina gre na kolesu okrog sveta!

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost