Skoči na glavno vsebino
Select Page

Po krajšem premoru so se učenci višjih razredov prilagojenega programa udeležili regijskega tekmovanja mladih tehnikov.

Tokrat smo tekmovanje Severnoprimorske regije organizirali 14. 4. 2022,  na OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Gostili smo učence in njihove mentorje iz OŠ Franceta Bevka Tolmin,  OŠ Kozara Nova Gorica, OŠ Idrija, OŠ Miroslava Vilharja Postojna in CIRIUS-a Vipava.

Učenci so se spoprijeli z različnimi nalogami  s področja obdelave tekstila, papirja, lesa in kovine. S pomočjo zbirke Lego so sestavljali različne konstrukcije.

Na tekmovanju so morali pokazati natančnost, potrpežljivost, ustvarjalnost in iznajdljivost, da so lahko ustvarili zahtevan izdelek.

Medtem ko je strokovna komisija ocenjevala izdelke in dodelila točke, so tekmovalci odkrivali mesto Ajdovščina s pomočjo aplikacije Actionbound, ki so jo pripravili učenci 3. triade prilagojenega programa.

Vsi udeleženci so se pri nalogah izkazali, izjemen uspeh pa so dosegli tudi učenci naše šole.

Posebej moramo pohvaliti učence, ki so na tekmovanju osvojili 1. mesto. To so: Nika Bolčina Gruden v obdelavi papirja,  Žan Furlan v obdelavi lesa in Halil Muhadri v obdelavi kovine.

Z 2. mestom so nas razveselili tudi Hana Curk Mitrović v obdelavi tekstila, Domen Faganel v obdelavi lesa in Jani Gulič v konstrukciji iz Lego education.

Vsi omenjeni učenci se bodo 13. maja 2022 udeležili državnega tekmovanja mladih tehnikov v Ljubljani.

Učencem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo!

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost