Skoči na glavno vsebino
Select Page

Radijski voditelj Radia 1 Miha Deželak je v sklopu akcije Deželak junak na desetdnevni dobrodelni poti po Sloveniji, ki jo je opravil s kvadrociklom, zbral 924.116,75 evra. Zbrana sredstva bodo namenili letovanju na morju za otroke iz socialno šibkih družin, so objavili na Radiu 1.

V četrtek, 9. 6. 2022, je Miha obiskal tudi našo šolo. Pričakali smo ga z glasnim aplavzom in povabili v avlo šole, kjer smo mu pripravili presenečenje. Zbran denar si je Miha moral prislužiti s kvizom, v katerem je odgovarjal na različna vprašanja. Miha je na vsa vprašanja pravilno odgovoril in prislužil kar 2565 €.

Vtise o obisku so naši učenci opisali tako:
»Najbolj mi je bilo zanimivo, ker je Deželak prišel s kolesom in s seboj peljal denar.« – Domen
»Všeč mi je bilo, da mi je dal petko.« – Ela
»Lepo je bilo, ko mu je cela šola zapela našo šolsko himno.« – Neja
»Meni je bilo zelo všeč, ker je bil zelo prijazen, dal mi je petko in je bilo zelo lepo. Lepo se mi zdi, ko darujemo denar otrokom, ki jih potrebujejo za počitnice.« – Eva
»Meni je bil všeč tisti kviz in zapomnila sem si, da smo zbrali 2565 €.« – Zala
»Za vsakega otroka, ki bo tukaj užival, sem res zelo vesel. Otroci se bodo kopali, jedli sladoled, se igrali, skratka uživali bodo na morju. Počutili se bodo ljubljeni, cenjeni in to je to, za kar delamo,” je na Debelem Rtiču dejal Deželak.
Denis Avdić pa je z zaključno mislijo povzel celoten namen akcije: »Za te otroke so najbolj poceni stvari zelo zelo drage.«

Hvala učencem, učiteljem, staršem in vsem, ki ste prispevali in tako pomagali otrokom do zasluženih počitnic.
Skupaj zmoremo več!

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost