Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 20. 9., smo se učenci 9. razreda podali na težko pričakovan dvodnevni tabor na Krnsko pogorje. Z avtobusom smo se pripeljali do Kobarida, si ogledali spomenik Simona Gregorčiča ter italijansko kostnico. Peljali smo se tudi mimo Velikih korit Soče, kjer smo se za nekaj trenutkov ustavili in se zazrli v njeno zeleno modro globino.

Vzpon se je začel zgodaj popoldne izpred koče Lepena in trajal približno dve uri. Po prihodu do koče, kjer smo prespali, smo odšli še do Krnskega jezera, kjer smo se fotografirali in občudovali gorsko naravo.

Po večerji smo imeli kratek kviz, pri katerem smo preverili znanje, ki smo ga pridobili čez dan, za tem pa že hitro zaspali, saj nas je naslednji dan čakal šesturni pohod. Pot smo nadaljevali zgodaj zjutraj, ko je bilo na vrhu še zelo mrzlo. Hodili smo do Bogatinskega Sedla, kjer smo pomalicali in se od tam spustili do Bohinja.

Kamor koli si med hojo pogledal, si uzrl lep razgled na druge vrhove in celo Bohinjsko jezero. Tabor smo zaključili z zasluženo pico in se utrujeni, a veseli odpeljali nazaj domov proti Ajdovščini.

Sara Pipan, 9. c

V torek, 20. 9. 2022,  smo se ob 08.00 odpeljali z avtobusom do Kobarida, kjer smo si ogledali Italijansko kostnico. Za tem smo se odpeljali do Lepene, kjer se je začela naša pot. Vzpenjali smo se približno dve uri in pol s premori in počitki.

Ko smo prispeli do koče, smo se preoblekli in pojedli malico. Po kratkem premoru so nas razdelili v sobe, kjer smo si uredili ležišča in imeli nekaj časa prosto. Nato smo si oblekli toplejša oblačila in se odpravili še do Krnskega jezera. Tam smo imeli nekaj časa prosto druženje in sledilo je tudi skupinsko in razredno slikanje.

Ko smo prispeli nazaj do koče, nas je v jedilnici že čakala večerja in po večerji smo vsi razredi sodelovali v kvizu. Zatem smo imeli eno uro prosto in ob 22.00 smo se odpravili spat, saj smo se naslednje jutro zbudili že ob 6.45 in se odpravili proti Bogatinskem sedlu.

Ko smo prišli do vrha, smo nekaj pojedli in se počasi začeli spuščati do avtobusov. Hodili smo približno 6 ur, nato pa v piceriji pojedli pico. Ko smo pojedli, smo se odpravili proti šoli, kjer so nas  čakali starši  in nas peljali domov.

Lars Hari, 9. b

20. septembra smo se učenci 9. razredov povzpeli do Krnskih jezer. Odhod smo imeli ob 8:00 in sicer izpred šole. Nato smo se z avtobusi peljali do Lepene, od koder smo se povzpeli do Krnskih jezer. Vožnja je trajala okrog 2 uri. Med potjo smo se tudi ustavili pri sv. Antonu. Pot od Lepene do Krnskih jezer nam je vzela približno 2 uri. Ko smo prispeli na cilj, smo si odpočili ter se nastanili v koči, v kateri smo tudi prespali. Še isti dan smo se po počitku odpravili do Krnskega jezera, ki je bilo oddaljeno le kakšnih 15 minut hoje. Za konec dneva smo v koči pojedli večerjo ter se počasi odpravili spat. Drugi dan nas je čakalo 5 ur hoje, ki smo jo začeli okrog 9 ure zjutraj. V dolino smo se vračali prek Bogatinskega sedla. Pot ni bila naporna saj smo vsi prišli do Komne in slapa Savice, kjer nas je pričakal avtobus. Pred odhodom smo odšli še v restavracijo na pico.

Marcel Jež, 9. a

 

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost