Skoči na glavno vsebino
Select Page

Generalna skupščina OZN je 21. marec, razglasila za svetovni dan Downovega sindroma. Datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma- tretji dodatni kromosom na 21. paru kromosomov človeške celice.
Društvo Downovega sindroma Slovenija, je v ta namen priredilo simbolni pohod po enaindvajsetih mestih Slovenije. Med njimi je bilo tudi mesto Ajdovščina. Mednarodna nevladna organizacija DSI (Downov sindrom international) je za leto 2023 opredelila geslo »With Us not for Us« ( »Z nami, ne za nas «).

Inkluzija, sodelovanje ter sprejemanje različnosti so vodila, za katerimi stoji tudi naša šola. Te veščine nas bogatijo, povezujejo in spodbujajo k skupnemu iskanju novih poti.
Šolska svetovalna služba, je za naše učence, pripravila gradivo po triadah. Glavni namen je ozaveščanje učencev.

V torek, 21. 03. 2023, je dan Downovega sindroma obeležilo preko 200 učencev in učiteljev OŠ Danila Lokarja. V oddelkih prilagojenega programa so vključeni tudi trije učenci, ki nosijo to genetsko posebnost, zato se nam je zdelo še toliko bolj pomembno, da se dogodka udeležimo. V znak solidarnosti smo se s plavimi baloni odpravili po mestu in mimoidoče nagovorili.
Društvo Downov sindrom Slovenija je priskrbelo balone, ki smo jih s ponosom pokazali množici. Razpoznavni simbol dneva pa sta bila par različnih nogavic, ki ponazarjata različnost a hkrati soodvisnost- enakost.

Učitelji in učenci OPP NIS

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost