Skoči na glavno vsebino
Select Page

V ponedeljek, 31.3.2014, smo četrtošolci združili prijetno s koristnim. Najprej smo si ogledali Centralno čistilno napravo v Ajdovščini, nato pa odtekli kros v naravi. Dan smo začeli pred šolo, kjer smo razdelili malico, pregledali športno opremo, uporabili zaščito pred klopi, predstavili potek dne in pravila varne hoje do čistilne naprave.

Tam nam je vodja čistilne naprave razložil proces čiščenja vode in nas opozoril na najbolj trdovratne odpadke, ki jih mečemo v odtoke. Ogledali smo si vse faze prečiščevanja in slišali, da je voda ob koncu 80% do 90% čistejša od vode, ki v čistilno napravo priteče. Ogled je bil zelo poučen in nazoren. Z njim smo nadgradili teoretična znanja, ki jih trenutno spoznavamo pri naravoslovju.

Po malici v naravi smo se odpravili na mesto, kjer smo kros izvedli. Tam smo vsi skupaj najprej prehodili predvideno tekaško progo. Nato smo se razdelili v dve skupini (dečki in deklice). Vsaka skupina posebej je progo pretekla in na koncu smo razglasili zmagovalce, jim čestitali in podelili diplome.

Končni vrstni red je bil:

DEČKI:

  1. Mateo Turk, 4.b
  2. Dušan Ignjatović, 4. b
  3. Rafael Marc, 4.a

DEKLICE:

  1. Tina Hrovat, 4. a
  2. Urška Bučinel, 4.b
  3. Tereza Štrancar, 4.a

Prijetno utrujeni smo športni dan zaključili s hojo do šole.

 Učiteljice 4. razredov

{phocagallery view=category|categoryid=267}

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost