Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 12. 5. 2016, smo si učenci in učenke 4. a ogledali tovarno Pipistrel. Sprejela nas je hčerka lastnika gospoda Iva Boscarola, ga. Taja Boscarol. Predstavila nam je podjetje Pipistrel. Izvedeli smo, da  pipistrel v italijanščini pomeni netopir. Veliko nam je povedala o gospodu Boscarolu. Študiral je ekonomijo, kasneje se je ukvarjal s tiskarstvom in imel hobi na prostem – letenje. Iz hobija je ustvaril podjetje, ki je prvih deset let izdelovalo samo zmaje. Bil je prvi, ki je izdelal ultra lahko dvosedežno letalo. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugimi kar trikrat tudi NASA-ine. Srečal se je celo z angleško kraljico Elizabeto.

Letala so na Pipistrelu začeli izdelovati leta 1989. Danes izdelujejo različne vrste  letal –Virus, Taurus, Sinus, Apis in Pantera. Prodajajo jih večinoma v tujino. Trenutno jih izdelujejo za indijsko vojsko.

V hangarju smo si ogledali že narejena letala, ki so čakala na preizkusni let. Ogledali smo si tudi notranjost letala. Nas sošolec je pravilno odgovoril na nagradno vprašanje in za nagrado se je smel usesti v letalo. Videli smo tudi najnovejše štirisedežno letalo Pantero. O letalih sem izvedela veliko zanimivega.

Nika Vitez, 4. a

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost