Skoči na glavno vsebino
Select Page

Po sedmih letih gradnje smo vendarle dočakali novo šolsko stavbo Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina.

Slavnostno odprtje je potekalo na predvečer prvega šolskega dne, v sredo, 31. avgusta, na novem šolskem dvorišču.

Program prireditve je oblikovala ekipa učiteljev v sodelovanju z Mladinskim ter Otroškim pevskim zborom naše šole, z učenci podružnične šole Lokavec, učenci lanskoletnega 1. a in b ter 5. a razreda ter z glasbeno zasedbo Unitisti. Program sta povezovala znana slovenska televizijska in radijska voditelja ter nekdanja učenca naše šole Eva Furlan in Gregor Bolčina.

V uvodnem delu prireditve so učenci prikazali prenos besede in misli skozi čas. Občinstvo so nagovorili ravnateljica šole, ga. Irena Kodele Krašna, ki je  v svojem pozdravu izrazila veselje ob dejstvu, da bomo končno vsi pod eno streho, direktor Direktorata za  predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, g. Gregor Mohorčič, ki je učencem zaželel uspešno nabiranje znanja v novih šolskih prostorih ter župan Občine Ajdovščina, g. Tadej Beočanin. Slednji je poudaril, da naj pravljično število sedem torej odpihne številne zgode in nezgode ob dolgotrajni gradnji, toda ostala bo nova stavba, ki premore nekaj več kot 5.000 m2 uporabnih površin in ima 27 velikih učilnic, nekaj manjših, 13 kabinetov, večnamenski prostor, knjižnico in multimedijo, kuhinjo, tudi zobozdravstveno ambulanto … Nagovoril pa je tudi vas, učenke in učenci s sledečimi besedami: » … učenci boste nove prostore v nekaj dneh osvojili in se z novo šolo v kratkem spoprijateljili. Kajti kar nekaj svojega otroštva boste preživeli tukaj. Spoštujte učitelje in starše ter izkoristite njihovo znanje in izkušnje. Bodite vedoželjni, pogumni in odločni, saj je znanje mogočno orodje, ki odpira marsikatera vrata. Zaupajte vase, kot sam zaupam v vas … Po drugi strani pa ste še rosno mladi, ko je tudi igra del odraščanja, zato poiščite nove prijatelje in ohranite stare …«

Za presenečenje je poskrbel glasbenik Marko Soršak – Soki, nekdanji bobnar domače glasbene zasedbe Elvis Jackson, ki je na pobudo domačega glasbenega ustvarjalca Franka Bajca, tudi bivšega učenca šole ter ob podpori donacij ajdovskih podjetij podaril šoli nove glasbene inštrumente – električno in akustično kitaro, cajon in set bobnov.

Šola se vsem donatorjem predvsem pa ekipi projekta 20 za 20 (Marku Soršaku, Franku Bajcu ter Simoni Potočar) še enkrat iskreno zahvaljuje.

Sledilo je slavnostno odprtje šole. Ravnateljica in župan sta razvezala pentljo in tako odprla vrata v sodoben hram učenosti.

Prireditev se je zaključila z izvedbo Ode radosti in prihodom vseh učencev šole na prizorišče. V nadaljevanju programa se je predstavila glasbena zasedba Unitisti s pevko ter našo učiteljico go. Jasmino Putnik.

Za sladko presenečenje je poskrbelo domače prehrambno podjetje Mlinotest, Občina Ajdovščina pa je poskrbela za pijačo in sadje z ‘občinske njive’ ter veliko sladoleda.

Šola se iskreno zahvaljuje tudi organizatorju dogodka, Občini Ajdovščina ter njenim zaposlenim, ki so bili v veliko pomoč pri organizaciji prireditve.

Avtor fotografij: Miran Krapež

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost