Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 7. 2. 2018, smo četrtošolci imeli kulturni dan, ki je bil posvečen slovenskemu kulturnemu prazniku – Prešernovemu dnevu. Nanj smo se aktivno pripravljali že nekaj tednov prej. Veliko razredov je v tem tednu na različne načine delilo kulturo in tudi sami smo se veselili obiska ter deljenja kulture v VDC Ajdovščina. Žal nam vreme ni bilo naklonjeno, zato smo obisk prestavili na drugi dan.

Ker je bila osrednja tema našega kulturnega programa prihajajoči kulturni praznik, smo se odločili, da k ogledu povabimo gospo ravnateljico, učitelje in ostale učence naše šole. Naš nastop so si ogledali učenci OPP NIS ter učenci prvega, drugega in tretjega razreda.

Naš kulturni program je vseboval raznolike in zanimive točke, ki jih je povezovala glasba. Poleg petja državne in šolske himne ter pesmi Poj z menoj smo lahko uživali ob zvokih kitare, harmonike, violine in flavte.

Osrednji del programa je bil namenjen spominu na dr. Franceta Prešerna. V dramski igri z naslovom Prešerna volja so lahko gledalci na hudomušen način izvedeli nekaj zanimivosti iz njegovega življenja, prisluhnili pa so tudi deklamiranju dveh njegovih pesmi – Vrbe in Lipice.

Tudi v nadaljevanju kulturnega dne smo se četrtošolci likovno in literarno izražali – poustvarjali smo ob Prešernovem portretu Božidarja Jakca in pisali čisto svoje pesmi. Naj fotografije govorijo same.

Četrtošolci

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost