Skoči na glavno vsebino
Select Page

Danes nam sploh ni bilo težko vstati s postelje, saj smo se v nov dan podali polni energije. Po zajtrku nas je v recepciji hotela pričakala gospa Gracijela, vodja romunske ekipe Erasmus+ projekta EcoStep in Europe. Pospremila nas je do Sedme šole v Buzau. Tam smo prisluhnili predavanju biologinje Oane Ristea, ki nam je pripovedovala o onesnaženosti planeta in smrtni nevarnosti mikroplastike. Sledila je podelitev certifikatov vsem udeležencev izmenjave. Ravnateljica Sedme šole nas je pohvalila in nam zaželela prijeten zaključek druženja v njihovem mestu ter srečno vrnitev domov. Izrazila je željo, da Romunijo še kdaj obiščemo in odkrivamo njene lepote.

Po odmoru je sledila delavnica, v kateri so udeleženci pisali sporočila za časovno kapsulo. Pisali so v maternem jeziku in angleščini. Pri pisanju so se jim pridružili tudi mentorji in romunski vrstniki. Koordinatorji nacionalnih skupin so vsem udeležencem predstavili rezultate ankete, ki je bila izvedena po posameznih šolah. Vsi člani smo tudi prispevali zapis v častno knjigo šole.

Po kosilu je bilo prosto popoldne, ki smo ga izkoristili za krajši potep po prazničnem mestnem središču. Stojnice so bile polne raznoraznih prazničnih okraskov in izdelkov domače obrti. Videli smo tudi Romunsko suho mesnino in sladice.

Zvečer je sledil zaključni večer z željo po ponovnem srečanju. Zaradi tehtnih razlogov predstavnikov Litve se bo vrstni red srečanj spremenil in v mesecu maju vse člane projekta gostimo v Ajdovščini.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost