Skoči na glavno vsebino
Select Page

V tretjem razredu nam ni nikoli dolgčas. V zadnjem obdobju so se v našem razredu vrstile številne dejavnosti s katerimi smo popestrili pouk. Na tehniškem dnevu smo izdelali kar tri izdelke: vodni mlinček, avtomobilček in padalo. Najbolj smo se zabavali, ko smo preizkušali njihovo delovanje in opazovali gibanje v različnih pogojih. V predprazničnih dneh smo spekli piškote, iz gline smo izdelali podstavke za mila, iz odpadne embalaže pa lončke za pisala. Naredili smo praznične voščilnice in okrasili razred.

Pri likovni umetnosti smo v računalniški učilnici ustvarjali na tabličnih računalnikih v programu Slikar in tako spoznali računalniško grafiko. Grafično tehniko monotipijo pa nam je predstavila profesorica likovne umetnosti Maja Štefin in nas vodila od matrice do grafičnega odtisa na temo zimskih športov.

Pri uri slovenščine smo spoznali papirnato gledališče – kamišibaj, ki izvira iz Japonske. To zvrst umetnosti nam je približala profesorica likovne umetnosti  Nataše Rupnik s tremi ljudskimi pravljicami. Eno šolsko uro smo slovenski jezik zamenjali za kitajščino, saj nas je obiskal sinolog Andrej Klemenčič. Predstavil nam je značilnosti kitajske kulture in nas naučil izgovarjati nekaj besed.

Z učenci 1. in 2. razreda OPP NIS in njihovo razredničarko Darjo Benčina se družimo že celo šolsko leto. Tokrat smo pri uri slovenščine obravnavali pesmi Ferija Lainščka. Napisali smo mu pismo in mu postavili nekaj vprašanj. Njegovih odgovorov smo se zelo razveselili.

Da starejši učenci lahko uspešno učijo mlajše, smo spoznali pri zabavni uri matematike, ki smo jo imeli skupaj z učenci 7.a-razreda in njihovo razredničarko Petro Kodre. Učenci so utrjevali seštevanje in odštevanje do 100 s pomočjo zbijanja kegljev. V nadaljevanju smo se v učilnici igrali pravo trgovino z blagajnami, papirnatim denarjem in izdelki s cenami. Zelo dobro smo seštevali in odštevali denarne vrednosti in se ob tem tudi zabavali.

Razredničarka Tina Marc

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost