Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek zjutraj so se učenci na izmenjavi zbrali v šolski knjižnici. Najprej so se z žrebom določile skupine, v katerih so učenci delovali vse dni. Svoje skupine so poimenovali: Paper Bags, Magic Forrest, Recycled Bottle in Clean Water. Imena so bila izbrana na osnovi ekologije in turizma. Po državah so predstavili eko kraje svoje regije. Učenke Zoja Fras, Naja Vrčon, Iris Leban in Lejla Džuzdanović so v naši regiji za predstavitev izbrale Vipavski Križ, Otliško okno in Vipavo. SLedila je ura sprostitve z družabnimi igrami in druženjem, medtem so koordinatorji imeli sestanek.
Dopoldan je minil v znamenju delavnic, na katerih so se posamezne skupine izmenjevale. Delavnice so bile:
– domača kuhinja, ki jo je vodila Marjetica Stopar ob pomoči Andreja Klemenčiča,
– šolski vrt pod vodstvom Damjane Urh in ob podpori Kristjana Mavrija in Neje Harej,
– travnik in travniške rastline je vodila ravnateljica Irena Kodele Krašna in
– izdelek iz odpadnega blaga pod vodstvom Izidore Černigoj in ob pomoči Tatjane Leskovec Sever, Petra Cizla, Maje Petrič, Darje Benčina, Maje Štefin in Tadeje Ličen.
Kosilo je bilo postreženo v šolski jedilnici, saj so učenci pojedli stvari, ki so jih sami skuhali.
Organizatorji so se morali v nadaljevanju dneva prilagajati vremenu in drugim nevšečnostim. Tako je odpadla planirana delavnica Vile Lavanda in raziskovanje netopirjev v Ajdovščini.
Popoldanski del so učenci namenili razpravi o obnašanju eko turista v različnih okoljih. Vsaka skupina je dobila tri plakate, ki so jih zapolnili s svojimi idejami in pozneje tudi predstavili ostalim udeležencem. Vse delavnice in predstavitve so tudi ta dan potekale v angleškem jeziku.
Po napornem dnevu so se vsi veselili prostega časa, da so se prosto sprehodili po Ajdovščini.

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost