Skoči na glavno vsebino
Select Page

V Novem Sadu je potekalo mednarodno tekmovanje likovnih pedagogov.

Učenci so ustvarjali na temo glasba:

  • Na natečaj sva poslali likovna dela, ki so nastajala ob poslušanju filmske glasbe pri izbirnem predmetu. Učenci so spoznali slikanje Jacksona Pollocka in zunaj, na travniku slikarsko površino polivali in kapljali z barvo ter tako skušali obarvati zvok. Nekateri so potem posredovali še z roko ali čopičem. Na posušeno slikarsko površino so nato polagali šablone in z akrilnimi spreji ploskovito dopolnjevali in umirjali energično podlago. Za zaključek so z alkoholnim flomastrom poiskali na sliki zanimive prostore in jih risarsko dopolnili z malimi detajli. Nastali so zanimivi plakati.
  • Kombinirana tehnika ploskega tiska poleg delno abstrahiranih portretov vključuje risbo, pečatni tisk. Vse polno je nekih znakov, črk, simbolov, ki so razigrani, kot je lahko samo otroško dojemanje glasbe v mislih.
  • Makete na fotografijah se ukvarjajo z neresničnim prostorom, predvsem pa učenci poskusijo zgraditi maketo, ki predstavlja visoke, višje stavbe – večnadstropne in se pri tem ukvarjajo predvsem s konstrukcijo in stabilnostjo stavb. Barve so omejene na sive, peščene in bele, da izstopajo oblike, odprtine, nadstreški in drugi arhitekturni detajli.

Vseskozi se skozi likovna dela prepletajo elementi posameznih likovnih področij. Izbrali sva mešane izdelke tako rednega kot prilagojenega programa in s tem ponazorili pestrost ustvarjanja na naši šoli.

Učenci naše šole so prejeli sledeča priznanja:

 

NAGRADA

Mentorica: Maja Štefin

 

Pano 1

1.Patrik Vovk

2.Lana Kuzma

 

Pano 2

1.Andreja  Bone

2.Mei Pregelj

 

Pano 3

1.Aleksandra Žorč

2.Julija Potočnik

 

 

 

Mentorica: Nataša Rupnik

Pano 1

1.Naja Vrčon

 

Pano 2

1.Kaja Žvokelj

 

Pano 3

1.Brigita Kobal

2.Nina Mislej

3.Erik Likar

4.Matej Slokar

5.Erazem Madric

6.Beno Batić

7.Nisja Vrčon

 

Razstava bo na ogled na naslovu:

NOVOSADSKI DECIJI KULTURNI CENTAR

RADNIČKA 20 NOVI SAD

od sobote, 21. decembra dalje

 

Čestitamo vsem prejemnikom priznanj in vabimo k ogledu galerije.

 

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost