Skoči na glavno vsebino
Select Page

Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši!

Za nami so štirje tedni pouka na daljavo. V tem času se je rešil že marsikateri problem, ki ga je tak način pouka prinesel s sabo, nekatere še rešujemo.

Zahvaljujem se vsem vam, ki nas podpirate in nam pomagate. Zahvaljujem se tudi vsem staršem, ki ste odgovorili na anketni vprašalnik. V anketi je sodelovalo 321 staršev, tako da smo dobili podatke za 457 naših učencev (63 %). Vaši odgovori so nam v pomoč pri nadaljnji organizaciji pouka. Večina vas je odgovorila, da večjih težav s poukom na daljavo nimate in da vam manjka mogoče kak tiskalnik. Tiskalnikov, ki bi jih lahko posodili, žal nimamo. Posodili pa smo 26 računalnikov, a jih imamo še nekaj, tako da mi sporočite, če bi ga še katera družina potrebovala. Vse več učiteljev se namreč odloča za vsaj občasno video srečanje s svojimi učenci (tudi na podlagi vaših predlogov), to pa zahteva od družin boljšo opremljenost z računalniki. Rezultati ankete so zelo spodbudni, a zavedam se, da stanje v resnici ni tako idealno, saj tisti starši, ki niste vešči dela z računalnikom in imate težave, verjetno na anketni vprašalnik niste odgovorili.

Po podatkih, ki so mi jih dali učitelji, 26 naših učencev ne sodeluje v pouku na daljavo tako, da bi lahko to opredelili kot pouk. Nekaterim od teh učencev pošiljamo gradiva po navadni pošti, z nekaterimi so učitelji v stiku preko telefona, nekateri se javijo učiteljem občasno, a vseeno to sodelovanje ni tako, da bi lahko učitelj ocenil otrokov napredek in njegovo znanje. Podatke o učencih, ki v pouku na daljavo ne sodelujejo, sem v petek posredovala na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport .

Nekateri učenci so že prejeli ocene za svoje delo, bolj sistematično pa naj bi ocenjevanje potekalo v maju. Podrobnejša navodila Ministrstva o ocenjevanju še čakamo. Ko jih bomo dobili, vas bomo o tem obvestili.

Pouk na daljavo bo potekal še vsaj par tednov in mogoče se bodo v tem času pojavile nove težave. Prosim vas, da se s tem ne mučite sami, ampak da to čim prej sporočite razredniku vašega otroka, svetovalnim delavkam ali meni osebno. S skupnimi močmi bomo uspešnejši.

V tej negotovi situaciji, v kateri smo se vsi znašli, je prisotnega veliko stresa, negotovosti in strahu. Mogoče vam bo pri obvladovanju tega v pomoč priročnik “10 korakov kako obvladovati strah”, ki smo ga dobili od predavateljice Nataše Kogoj.

Želim vam veliko zdravja, mirne praznike in čim manj stresa v prihajajočih dneh.

Lep pozdrav!
Irena Kodele Krašna, ravnateljica

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost