Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši,

mesec maj je na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina vsako leto nekaj posebnega. Pred okroglimi 130 leti se je namreč 9. maja rodil ajdovski pisatelj in zdravnik Danilo Lokar. Naša šola po njem ponosno nosi ime, na njegov rojstni dan pa obeležujemo Dan šole.

Ob tej priložnosti v petek, 6. maja 2022, ob 17. uri na naši šoli pripravljamo dobrodelni dogodek LOKAR KUHA.
Dogodek je organiziran v sklopu projekta Dnevi evropske kulturne dediščine Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki s sloganom “Dober tek!” spodbuja k spoznavanju kuharskih skrivnosti naših prednikov, obuja pozabljene recepte in lokalne sestavine ter nas spominja, da je hrana v svoji raznolikosti nekaj, kar nas povezuje.

Na šoli bo zadišalo po dobrotah izpod rok naših učencev, ki jih bodo pripravili v sodelovanju z lokalnimi prehrambnimi podjetji. Dogodek se bo začel s krajšim kulturnim programom v počastitev Dneva šole, sledil bo pogovor s posebnim gostom, znanim kuharjem Tomažem Kavčičem, ki je z našimi učenci že sodeloval in jim predajal svojo ljubezen do lokalne kulinarike. Nato se boste lahko sprehodili med stojnicami z raznovrstno kulinarično ponudbo. Stojnice bodo ponujale tudi ročne izdelke, povezane s kulinariko, prireditev bo popestril bogat srečelov – glavna nagrada – večerja v Gostilni pri Lojzetu.

Med obiskom dogodka si oglejte tudi izbrana likovna dela mednarodne razstave Kraj, tukaj in zdaj 2022, ki krasijo hodnike naše šole in bodo na ogled do konca septembra 2022.

Prisrčno vabljeni, da pridete v našo družbo tudi vi in z nakupom naših dobrot, izdelkov ter srečk podprete delovanje Šolskega sklada, ki pomaga učencem iz socialno ogroženih družin in pripomore k izvedbi številnih nadstandardnih vsebin na naši šoli.

Ravnateljica
Irena Kodele Krašna

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost