Uvodni pozdrav razredničarke

Dragi lokavški prvošolci!

Pred nami so dnevi, ko se ne bomo videli na naši šoli, in priznati moram, da vas že samo ob misli na to pogrešam. Upam, da ste dobro in se imate lepo v krogu svoje družine. Ker bi vas rada kmalu spet srečala zdrave in vesele, vas tudi jaz naprošam, da upoštevate navodila, ki nam jih dajejo strokovnjaki: da se držite doma, ne hodite na obiske in po trgovinah, se ne družite na igrišču, si redno umivate roke, ne dotikate obraza …

Čeprav se ne bomo videli, bomo z delom vseeno nadaljevali po urniku na malo drugačen način. Na elektronske naslove vaših staršev bo učiteljica Neja pošiljala natančnejša navodila in učna gradiva.

V šoli se večkrat pogovarjamo o tem, kako je vzdušje v učilnici odvisno prav od vsakega izmed nas. Prav tako bo v prihodnjih dneh tudi doma. Že tako bo malo bolj naporno, ker ne bomo mogli hoditi na izlete, treninge, obiske … Če pa bomo še jamrali, sitnarili in si nagajali, bo vzdušje doma kaj kmalu postalo zelo neprijetno. Zato vam polagam na srce, da ste prijazni, sočutni, pomagate pri hišnih opravilih in se trudite, da v svoji družini širite prijetno klimo.

Za prvo nalogo vam naročam, da izdelate “Kozarec zabavnih skupnih aktivnosti”, ki vam bo pomagal, da se boste lažje dogovorili, kako skupaj preživeti prosti čas. Pripravite si več listkov in nanje naj vsak družinski član napiše ali nariše kakšno izmed aktivnosti, ki bi jo rad počel skupaj v krogu družine, na primer: človek ne jezi se, ogled filma, sprehod, peka peciva, družinska masaža … Ko ne boste več vedeli, kaj početi, boste lahko izžrebali listek in skupaj s svojo družino kvalitetno preživljali prosti čas.

Želim vam veliko zdravja in prijetnega počutja v krogu družine!

razredničarka Karolina

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost