Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na OŠ Danila Lokarja smo se letos prvič udeležiti regionalnega Pokala učenjakov (World Scholar’s Cup), ki je potekal na OŠ Danile Kumar in v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na tekmovanju je sodelovalo nekaj več kot 400 učencev in dijakov iz Slovenije in tujine.

Našo šolo sta zastopali dve ekipi v sestavah: Aldijan Smlatić, Aleks Pintar in Val Kobal ter Neja Polanc, Tia Lah in Iris Zorzut.

Učenci so se merili v ekipni debati, kreativnem pisanju esejev, kvizu in preizkusu znanja. Krovna tema letošnjega, že dvanajstega prvenstva je »prepleteni svet«, znotraj katere so se učenci podučili o človeških odnosih, zgodovini diplomacije, črnih trgih, znanosti spomina, transkulturnosti v književnosti ter vplivu glasbe in umetnosti. Tekmovanje je v celoti potekalo v angleščini.

Naši učenci so se izjemno izkazali, tako kot posamezniki kot tudi ekipno, in se uvrstili na svetovno prvenstvo, ki se bo v poletnih mesecih odvijalo na treh destinacijah: v Kuala Lumpurju (Malezija), Barceloni (Španija) in Melbournu (Avstralija).

Cilj in namen tekmovanja so splošna razgledanost, razmišljanje o svetu in našem položaju v njem, zabavno učenje in kvalitetno druženje.

Opomba fotografa: Fotografije so slabše kakovosti zaradi visokega nivoja adrenalina, ki je povzročil tresenje rok.

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost