Skoči na glavno vsebino
Select Page

Projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk« ali Dan slovenske hrane obeležimo vsako leto vsak tretji petek v novembru, letos 15. novembra.

Četrtošolci smo mu posvetili naravoslovni dan, v katerem smo raziskovali eno izmed sestavin slovenskega zajtrka – med ter z njim povezane teme čebele in čebelarstvo.

Medse smo povabili čebelarja in učitelja Petra Čermelja, ki nam je predstavil svoj hobi, za katerega pa pravi, da ni več hobi temveč način življenja. Ugotovili smo, da je čebelarstvo panoga, ki od čebelarja zahteva veliko znanja, potrpežljivosti in vestnega dela. Predstavil nam je življenje čebel, njihovo organiziranost v panju, čebelarsko opremo, orodje ter čebelje izdelke. Ob filmu, risanki, glasbenih posnetkih na temo čebel smo se zelo zabavali, zapeli in zaplesali.

Naravoslovni dan smo nadaljevali s slovenskim zajtrkom, ko smo pojedli kruh, maslo, med, jabolko ter popili mleko slovenskega izvora.

Novo, pridobljeno znanje smo nadgradili z branjem in izpolnjevanjem učnega gradiva ter samostojnim ustvarjanjem na temo čebelarstva. Prebrali smo reke, pregovore in uganke o čebelah in iskali podobnosti življenja čebel in ljudi.

V zaključnem delu naravoslovnega dne smo se želeli posladkati in koristno uporabiti preostanek medu. Izdelali smo zelo okusne medene jaffa kroglice in z njimi zaključili zelo poučen in sladek dan.

Učenci in učiteljici 4. razredov

 

{phocagallery view=category|categoryid=216}

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost