Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 19. 9. 2014, smo imeli petošolci športni dan. Naš cilj je bil osvojiti vrh Malega Golaka (1495m).

Polni pričakovanj smo se zbrali pred šolo, kjer so nas že čakali spremljevalci. Z nami sta šla tudi člana PD Ajdovščina ga. Irena Šinkovec in g. Lado Lemut.

Razdelili smo si malico, jo pospravili v nahrbtnike, pregledali vse potrebno in vstopili v avtobus ali šolski kombi. Že med vožnjo smo se seznanili z mnogimi pravili hoje in obnašanja v gorah, ki pripomorejo k varnosti. Ga. Irena je za nas pripravila nekaj vprašanj o poznavanju Planinske zveze in gora. Za pravilen odgovor smo prejeli tudi nagrado.

Vožnja s prelepim razgledom se je kmalu končala. Postavili smo se v kolono in se za planinci odpravili po klancu navzgor. Po slabi uri hoje smo prispeli do Iztokove koče. Tu smo pomalicali in se po eden v vrsti odpravili proti vrhu. Po 45 minutah hoje smo prav vsi stali na cilju. Kljub oblačnosti smo si lahko ogledali bližnje vrhove, katere nam je predstavil g. Lado.

Izvedeli smo tudi, da je Mali Golak najvišji od Golakov. Imena pa ni dobil zato, ker naj bi bil najnižji ampak, ker je imel najmanjšo planino.

Dobre volje in zelo previdno, ker je bila pot spolzka, smo se vrnili do avtobusa in se odpeljali proti domu.

Mnogi med nami so bili na Malem Golaku prvič, a sklenili so, da se bodo še vrnili.

Hvala vsem spremljevalcem, za vso skrb in opozorila, saj ste nas le tako lahko varno vodili po prekrasni naravi in nas varno pripeljali nazaj v dolino.

Petošolci

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost