Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 22. 4. 2015, smo učenci, ki obiskujemo izbirni predmet Vzgoja za medije – televizija, odšli na ogled RTV Slovenija.

Ko smo prispeli, smo najprej pomalicali, nato nas je kmalu prišla iskat vodička, ki nas je popeljala v čudovit in vznemirljiv svet televizije. Po ozkem hodniku smo prispeli do maskirne sobe. Maskerka nam je pojasnila, da je maska ženske zahtevnejša in zanjo potrebuje približno 45 minut. Moška maska je hitrejša in jo opravi v 5 minutah.

Pot nas je vodila v studio 2, kjer snemajo Tednik, Dnevnik, … Pojasnili so nam, da se voditelj besedila ne uči na pamet, ampak ga prebere iz bobna za branje. Voditelji morajo biti dobri igralci in se znajti v nerodnih položajih. Odšli smo v studio 4, kjer je bilo postavljenih pet kamer. Pojasnili so nam, da se snemanje oddaj, ki niso v živo, večkrat ponavlja in lahko traja več ur.

Vsi smo nestrpno čakali studio 1, ki je med vsemi največji. Tam so posnete oddaje, ki so nam zelo poznane, npr. Male sive celice, Moja Slovenija, … Odšli smo še k novinarjem informativnih oddaj. Ti so pri svojem delu zelo natančni in zbrani. Poiskati morajo najzanimivejše in najnovejše informacije v dnevu. Nato morajo sestaviti še zanimivo besedilo, ki je kasneje predvajano.

Voditelji Infodroma so nam pokazali, kako oddaja nastane in koliko ljudi pri tem sodeluje. Konec druženja smo zaključili ob klepetu in sladkanju. Novinarstvo je zelo zanimiv poklic, poln vznemirljivih trenutkov in doživetij.

Katjuša Marc, 7. b

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost