Skoči na glavno vsebino
Select Page

V prvem tednu novembra so učenci sedmega razreda že deseto leto zapored obiskali Lavričevo knjižnico v okviru projekta Rastem s knjigo. Sprejela in vodila jih je gospa Jasmina Česnik Ušaj. V knjižnici so preživeli dve zanimivi šolski uri. Svoje vtise so sedmošolci strnili v naslednjih mislih:

V torek, 3. 11. 2015, smo bili na obisku v Lavričevi knjižnici. Knjižničarka, gospa Jasmina Česnik Ušaj, nam je podrobno predstavila zgodovino ajdovske mestne knjižnice. Ogledali smo si tudi knjižnično spletno stran. (Laura Brecelj, 7. c)

Z zanimanjem smo prisluhnili predavanju o podružnicah Lavričeve knjižnice, o načinu izposoje gradiva nekoč in danes, o spoštljivem ravnanju s knjigami. Najtežji del knjižničarjevega dela se mi vsekakor zdi razporejanje knjig po UDK sistemu, ki smo ga prvič videli že v 4. razredu, a se nam zdi še vedno zapleten. Pomembno se mi zdi, da se v knjižnici znajdem tudi sama in da znam poiskati podatke v COBISS-u. (Ema Brecelj, 7. c)

Gospa knjižničarka nam je med drugim predstavila dva malo bolj smešna posnetka – animaciji: Mr. Bean v knjižnici ter filmček, povezan z moderno mladinsko pripovedjo z naslovom Iskanje Eve. Knjigo Iskanje Eve slovenskega mladinskega avtorja Damjana Šinigoja smo dobili za darilo. Moja knjiga že ima mesto na moji knjižni polici. Sončen novembrski dan si bom zapomnil po tem obisku. (Sebastjan Mitrić, 7. c)

Čeprav sem redna obiskovalka Lavričeve knjižnice, mi je bilo zelo všeč, da sem jo lahko enkrat obiskala tudi v okviru pouka. Izvedela sem veliko novega o sami organizaciji ajdovske knjižnice ter o možnostih izposoje. Spoznala sem, kako zelo nam iskanje s pomočjo COBISS-a olajša delo. In kaj mi je bilo najbolj všeč? Film o Mr. Beanu ter knjižno darilo, ki smo ga na koncu prejeli. Knjige Iskanje Eve zaenkrat še nisem uspela prebrati, ampak gotovo jo bom. (Hana Vovk, 7. a)

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost