Skoči na glavno vsebino
Select Page

Prijazna gozdarska inženirja, g. Dušan Prem in g. Mitja Turk, sta nas peljala po gozdni učni poti. Spoznali smo veliko dreves in drugih zanimivosti o gozdu.

Pri izviru Hublja smo se ustavili in malicali. Pot smo nadaljevali do igrišča in zeliščne kmetije Vila Lavanda pri Čohih. Tam smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je odšla najprej na raziskovanje zelišč, druga pa je imela uro z lovcem, g. Angelom Vidmarjem.

Lovec nam je povedal veliko zanimivosti o živalih, ki živijo v naših gozdovih. Predstavil nam je vse, kar lovci potrebujejo za lov. Zvedeli smo, da lovci živali opazujejo, fotografirajo in hranijo. Streljajo le tiste živali, ki so določene za odstrel.

V Vili Lavanda nam je ga. Urška Lemut Šušterič najprej pokazala nekatera zelišča. Všeč nam je bil njihov vonj. Zvedeli smo, zakaj se jih uporablja. Ga. zeliščarka nam je prikazala izdelavo dišeče sveče. Ogledali smo si sušilnico za zelišča in prostor, kjer poteka njihova destilacija. Iz mešanice zelišč nam je skuhala odličen čaj.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pričarali ta dan. Lepo nam je bilo.

Učenci in učitelji 3. razredov

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost