Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto, 7. maja 2016, je Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina organizirala dobrodelni tek, ki se ga je udeležilo preko 1000 sodelujočih.

Dogodek je potekal v znamenju prihajajočih 31. olimpijskih iger v Rio de Jeneiru. Tako so se vsi učenci in učitelji šole ter podružnice Lokavec pridružili nekdanjim uspešnim športnikom šole na prvem delu sobotnega druženja, ko so se na šolskem igrišču skupaj  pomerili v nogometu, zbivanju ter atletiki. Na prvem prizorišču je bil prižgan tudi ‘olimpijski’ ogenj, ki ga je prva na pot proti naslednjemu prizorišču ponesla dolgoletna učiteljica športa na šoli, ga. Dolores Jejčič. Plamenica je s predajo med športniki potovala po na novo urejeni mestni pešpoti po Vilharjevi cesti, mimo grajskega obzidja ob Hublju do tekaške proge ob Mercator centru. Tam je športnike pričakala tisočglava množica otrok in staršev ter občanov našega mesta, da se podajo na 2. dobrodelni tek. Kot zadnji so pred start prinesli plamenico Aleksander Lapajne, udeleženec olimpijskih iger leta 2004 v Atenah; župan Občine Ajdovščina, Tadej Beočanin ter prva ajdovska olimpijka, Polona Batagelj, ki je uspešno kolesarila na zadnjih poletnih IO v Londonu.

Za namen šolskega sklada so udeleženci teka s prostovoljno startnino zbrali  1278 evrov, ki jih bo sklad namenil socialno ogroženim otrokom šole ter za številne šolske dejavnosti.

Dobri organizaciji dogodka se gre zahvaliti pedagoginji Nataši Čuk in učiteljici športa Zalki Bolčina, odboru Šolskega sklada v sestavi Katje Zagorc, Anite Gabršček, Nataše Čuk, Barbare Bačar, Igorja Saviča, Tatjane Lipušček in Sonje Čuk, kolektivu šole ter donatorjem – sadjarstvu Šabani, pekarni Ježek, trgovini za živali Hobi d.o.o., trgovini Spar d.d.

Prijetno preživet sobotni dopoldan dokazuje, da je možno uspešno sodelovanje med šolo in starši, pa tudi Občino in mestom.

13173156_996776240405321_9138590046463451370_o

Obširni fotogaleriji celotnega dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani:

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost