Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na nedavnem slavnostnem odprtju šole je kot presenečenje nastopil tudi Marko Soršak, dolgoletni član glasbene zasedbe Elvis Jackson.

Projekt “20 za 20” se je začel pred petimi leti, ko se je Soršak odločil, da bo ob dvajsetletnici svoje bobnarske kariere obdaril 20 šol z novimi glasbili.

Projekt je presegel okvirne meje 20 šol in se na našo veliko srečo, s pomočjo domačina Franka Bajca, ustavil v Ajdovščini.

Šola je s pomočjo ekipe 20 za 20 v dar prejela:

  • električno kitaro,
  • akustično kitaro,
  • cajon in
  • set bobnov.

 

Soršaku se je ideja po obdarovanju slovenskih osnovnih šol porodila med turnejo po Združenem kraljestvu z njegovo skupino Elvis Jackson: “Enostavno sem prišel na idejo, da bi tistim, ki prihajajo za mano, nekaj pustil,” razloži Soki. Pravi, da sta šport in glasba najboljši vrlini, ki jih imajo otroci za kreiranje. Za osnovne šole se je odločil, ker se mu zdi, da so najbolj potrebne novih glasbil. V času osnovnošolskega izobraževanja otroci največ ustvarjajo in še niso izoblikovani. Otroke je tako potrebno spoznati z glasbo. Meni, da šole in družba premalo pozornosti usmerjajo v glasbo in glasbila. Otroci so zato prikrajšani izbire, kar jim s tem projektom nudi Soršak.

Projekt “20 za 20” je sicer dokumentarni DVD, ki ga lahko kupite s poljubno donacijo. S tem denarjem se kupijo glasbila osnovnim šolam, ki so se na projekt tudi prijavile.
Vsebina DVD-ja je 20 video kolažev slovenskih izvajalcev, s katerimi je Soki sodeloval ali bil povezan v dvajsetih letih svojega delovanja.
Skladbe z intervjuji so vsebina, ki mlade spodbujajo k glasbenem ustvarjanju. Glavno sporočilo DVD-ja je, da se splača vztrajat pri ciljih, ki si jih zadamo v življenju.

Privoščite si DVD in pomagajte otrokom, da lahko glasbeno ustvarjajo na svojih šolah.

 

DONATORJI, KI SO OMOGOČILI NAKUP GLASBENIH INŠTRUMENTOV ZA OSNOVNO ŠOLO DANILA LOKARJA AJDOVŠČINA

 

sponzorjiŠola se donatorjem za svoj prispevek k ustvarjalnosti otrok iskreno zahvaljuje.

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost