Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 12. 4. 2017, smo se učenci četrtih razredov odpravili na ogled uspešnega ajdovskega podjetja Pipistrel.

V prvem delu nas je ga. Taja Boscarol preko slikovne predstavitve seznanila  z  zgodovino podjetja, s proizvodnim programom ultralahkih letal, s prodajo letal širom sveta, s prestižnimi uspehi ter priznanji z vizijo prihodnosti.

Izvedeli smo, da je podjetje ustanovil Ivo Boscarol leta 1987 in da Pipistrel sodi med vodilne  svetovne proizvajalce ultralahkih motorno-jadralnih letal ter jadralnih letal s pomožnim motorjem.

V drugem delu pa smo si natančno ogledali enega izmed letal, izvedeli koliko delov ima in kako se ga upravlja. Želeli smo si ogledati tudi štirisedežno letalo, a je bilo na servisiranju. Ob odhodu smo imeli možnost ogleda raztovarjanja letala, ki se je vrnilo z razstave v Nemčiji.

V podjetju si prizadevajo za uporabo okolju prijazne tehnologije, za zagotavljanje novih delovnih mest, kmalu pa bodo odprli še nov obrat podjetja v Italiji.

Domov smo se vrnili hvaležni, polni presenečenja nad stvaritvami in uspehi ter mnogi celo z željo, da bi nekoč tudi sami poleteli po njihovih poteh.

Učenci in učiteljice 4. razredov

 

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost