Skoči na glavno vsebino
Select Page

O programu

Z mesecem septembrom 2010 je z izvajanjem v šolskem športnem okolju pričel projekt Zdrav življenjski slog katerega izvajanje delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada (razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja –  prednostne usmeritve: izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja) in Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

 

e_sklad   mizks

Projekt Zdrav življenjski slog je usmerjen v razvoj temeljnih gibalnih sposobnosti (gibalne pismenosti), pridobivanja gibalnih spretnosti in spodbujanju zdravega življenjskega sloga. Izvaja se od 1. do 9. razreda OŠ in tako učence  s pomočjo strokovno usposobljenega  kadra spodbuja k oblikovanju vzorcev zdravega življenje.

Izvajanje in cilj projekta

Naša šola se je vključila v ta projekt v šolskem letu 2011/12. Cilj projekta je, da bi bilo na naši šoli v te aktivnosti vključenih 20-30 % naših otrok. Zainteresiranim učencem zagotavljamo 5 ur športne aktivnosti na teden. S pravilnim pristopom, želimo otrokom prikazati, da je ukvarjanje s športom zabavna, zanimiva in koristna izraba prostega časa, otroke poduči o zdravi prehrani in pomembnosti redne športne dejavnosti.

 

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost