Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 31. 5. 2013, so se četrtošolci odpeljali v Ljubljano, kjer so v okviru naravoslovnega dne obiskali Elektroinštitut Milana Vidmarja. Prijazni uslužbenci so jim v laboratoriju predstavili pomen in vlogo EIMV v Sloveniji, prikazali razne pripomočke in instrumente, ki jih pri raziskovanju uporabljajo. Učenci so bili najbolj navdušeni nad eksperimenti, predvsem nad prikazom strele v različnih pogojih.

Namesto izvedbe poskusov na ulici v okviru Znanstivala, ki je ta dan zaradi neugodnih vremenskih razmer odpadel, so obiskali Muzej novejše zgodovine. Tam so si ogledali stalno razstavo Slovenci v 20. stoletju, kjer so učenci z zanimanjem poslušali vodičko in ji postavili nešteto vprašanj.

Nadaljevali smo z obiskom Hiše eksperimentov. Učenci so pod vodstvom tamkajšnjih mentorjev samostojno izvajali razne poskuse. Ogledali smo si predstavitev Zabavne fizike za vsakogar: Vztrajnost vida, ki ga je vodil Američan Chris Chiaverina. Naši mladi raziskovalci pri so tem aktivno sodelovali in se veliko naučili.

{phocagallery view=category|categoryid=150}

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost