Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 10. 12. 2014, smo si petošolci v Novogoriškem gledališču ogledali pravljični muzikal ČAROVNIK IZ OZA,  režiserja Mihe Goloba.
Prisluhnili smo pravljici o odraščanju, zaupanju vase in iskanju rešitev, ki mlade spodbuja, naj v sebi iščejo to, kar potrebujejo.
Navdušeni smo bili nad zanimivo nakazano “ločnico” med resničnim in sanjsko-pravljičnim svetom. Resnični svet je pač “bolj tog, strožji”, v njem se odvija prvi prizor, ko je Doroteja še v domači hiši v Kansasu, kjer ji je dolgčas, ker se ji zdi, da domači nimajo nikoli časa zanjo, sama pa išče pozornosti in svoj prostor pod soncem, prav tako kot današnji otroci, ki bi radi čim prej vse spoznali.
Dogajanje v očarljivi pravljični deželi Oz pa je ovil v skrivnostno ozračje tudi tako, da zgodba poteka za prozorno tančico, skozi katero prodirajo in se na njej zarisujejo čarobni svetlobni učinki.
Predstavo smo z zanimanjem spremljali in bili navdušeni nad prikazanim, predvsem nad delom, v katerem so se igralci pomaknili med gledalce.

Petošolci

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost