Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 23. 4. 2015, je bila zaključna prireditev MEGA kviza 2014/2015 v Lavričevi knjižnici.

Udeležili so se je učenci osnovnih šol ajdovske in vipavske občine.

OŠ Danila Lokarja Ajdovščina je oddala 211 glasovnic (109 glasovnic je bilo rešenih z enim vsebinskim sklopom in vsaj enim žigom, 102 glasovnici sta imeli rešenih vseh pet vsebinskih sklopov in mega geslo z vsaj enim žigom; vse žige so učenci pridobili v tekočem šolskem letu v okvir šolskih dejavnosti). Učenci so MEGA kviz reševali pri urah zgodovine, gospodinjstva, likovne umetnosti in podaljšanega bivanja, kjer so še dodatno poustvarjali v projektnem mesecu na temo Egipta.

Zaključne prireditev so se udeležili učenci 4. a in 4. b, ki obiskujejo podaljšano bivanje.

Zbrane na zaključni prireditvi je nagovorila gospa Martina Zalar, ki je koordinatorica MEGA kviza v Lavričevi knjižnici, pozdravil nas je tudi direktor knjižnice gospod Artur Lipovž in nam zaželel prijetno srečanje.
Po razglasitvi izžrebanih učencev je sledil žreb med prisotnimi. Izbrani so bili trije pari, ki so se pomerili v povijanju mumije s toaletnim papirjem. Sledila je gostja Vesna Tratnik, arheologinja iz Narodnega muzeja Slovenije. Z elektronskimi prosojnicami nam je približala eno izmed svojih arheoloških odprav v Egiptu.

Čas v knjižnici je minil zelo hitro. Zadovoljni ter polni novih vtisov so se učenci vrnili v šolo.

Izžrebani učenci naše šole, ki so prejeli knjižne nagrade (izročili so jim jih razredniki) so napisani na oglasni deski v šolski knjižnici.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost