Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto, 9. maja 2015, smo na prav poseben način obeležili dan naše šole. Ker je potekal v okviru likovnih delavnic, smo ga poimenovali Likovni dan šole.

Z delom smo začeli v razredu, kjer smo se najprej pogovorili o Danilu Lokarju, ki prav ta dan praznuje rojstni dan (letos bi imel 123 let), nato pa smo se pogovarjali o zanimivostih našega kraja in o motivih, ki jih je tudi pisatelj večkrat omenjal v svojih delih.

Po teh uvodnih pripravah v razredu smo se okrog devetih lotili slikanja velikih razglednic. Za to smo uporabili velike kartone, na katerih smo upodobili nekaj od tega, kar je v naši dolini lepega, zanimivega, pomembnega: od silovite burje, zanimivih hiš s kamni na strehah, športov, znamenitih Ajdovcev, narave, spomenikov … Pri delu se nam je pridružilo nekaj lokalnih umetnikov, ki so z zanimanjem opazovali naše umetnije in nam pri slikanju tudi svetovali. Ob tem smo vsi skupaj utrjevali lokalno kulturno zavest.

Likovni dan smo zaključili s skupno razstavo na prostem, na kateri so svoje izdelke predstavili prav vsi učenci matične šole. Čeprav nam je pri tem malce ponagajal rahel vetrič, nam to ni pokvarilo razpoloženja; nenazadnje je tudi Danilo Lokar burjo pogosto omenjal v svojih delih, mi pa smo jo ta dan upodabljali na svojih razglednicah.

Razstavo na prostem smo sklenili s šolsko himno Pridi, prijatelj, nastale razglednice pa shranili, da jih bomo znova razstavili ob odprtju nove šole. Že zdaj vabljeni, da si jih takrat (še enkrat) ogledate.

Avtorji fotografij: Anuša Blažko in učenci fotografskega krožka: Arta Bajramaj, Denish Ivanov, Mojca Bone, Špela Kranjc, Špela Čoha, Teja Pipan, Neža Mermolja, Teo Lokar in Pika Zagorc.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost