Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 2. junija 2015, je na Policah v Ajdovščini potekalo področno tekmovanje v akvatlonu za osnovne šole. Udeležilo se ga je 33 učencev in učenk naše šole. Dosegli so odlične rezultate.

V kategoriji najmlajših dečkov (40m plavanja in 500m teka) je 1. mesto zasedel Mateo Turk iz 5. b, 2. mesto pa Lukas Božič prav tako iz 5. b. V kategoriji mlajših deklic (40m plavanja in 800m teka) se je na 1. mesto povzpela Tia Marc iz 7. a, 3. mesto pa je dosegla Aida Topalović iz 6. c. V kategoriji mlajših dečkov je 2. mesto pripadlo Otu Benku iz 6. c, 3. mesto pa Feliksu Vrtovcu Možini iz 7.a. Od starejših deklic je bila najboljša Mojca Kompara iz 8. c.

 

»Tekmovanje je bilo težko, a priboril sem si drugo mesto. Nad svojim uspehom sem navdušen in ga ne bom nikoli pozabil.«

Lukas Božič 5. a

 

»Na dan tekmovanja sem bil le eno uro pri pouku. Nato smo odšli v jedilnico, kjer smo pojedli malico. Na poti do Polic smo se s prijatelji pogovarjali. Organizatorji so nam napisali štartno številko, moja je bila 51. Takoj nato so vsem udeležencem razdelili darila. Skupaj smo šli na ogled proge in mislil sem, da bo lahko. Malo smo še počakali in navijali za druge skupine, ki so tekmovale pred nami. Končno smo mi prišli na vrsto. V bazenu smo imeli še malo prostega segrevanja. Predstavili so nam pravila in nato smo se pripravili. Ko smo zaslišali piščalko, smo se pognali in plavali kolikor smo le mogli. Iz bazena sem prišel peti. Hitel sem se obuti in obleči. Nisem si mislil, da bom pri tem tako uspešen, a sem prvi stekel po progi. Bilo je zelo naporno, ker sem moral še teči. Zraven sem sopihal in sopihal. Videl sem, da so ostali še daleč za mano, zato sem malo upočasnil. Na koncu pa sem stekel z vso močjo do cilja. Nisem verjel, da bom dosegel kaj takega. Ko so pritekli še ostali v cilj, smo se odpočili in šli navijat še za ostale skupine. Ko se je vse končalo, smo se šli preobleči. Vsi so mi čestitali. Prvi trije iz vsake kategorije smo ostali na Policah, ostali so se vrnili v šolo. Razglasili so zmagovalce in bilo mi je zelo lepo, ko sem stal na najvišji stopnički. Dobili smo diplomo, medaljo in celo darilni bon. Nato sva se s sošolcem Lukasom vrnila v šolo. Ko sva stopila v naš razred, nama je čestitala učiteljica in učenci 5. a razreda. Šla sva k uri angleščine, tam so nama vsi ploskali. Bilo mi je zelo všeč, najbolj pa to, da sem imel manj pouka in sem zmagal v tekmovanju v akvatlonu.«

Mateo Turk 5. a

 

Foto: Triatlon klub Ajdovščina

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost