Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 20. 11. 2015, smo četrtošolci na poseben način obeležili dan slovenske hrane. Zjutraj smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk z maslom, medom, domačim kruhom, mlekom in jabolkom. Naravoslovni dan smo nadaljevali z obiskom ljubiteljskega čebelarja in učitelja naše šole, gospoda Petra Čermelja. Predstavil nam je življenje čebel v panju, delo čebelarja in pripomočke, ki jih uporablja. Spoznali smo, da je čebela izredno marljiva žuželka, ki za en kilogram medu obišče tudi 4 milijone cvetov. Kasneje se nam je pridružila sodelavka Ljudske univerze iz Ajdovščine, gospa Nataša Mohorčič. Z njeno pomočjo smo iz čebeljega voska, oljčnega olja in ognjiča izdelali mazilo, ki nam bo prišlo prav v mrzlih dneh. V zaključnem delu smo se posladkali z jafa kroglicami in medenimi žitnimi ploščicami, ki smo jih sami spekli.

Tina Marc in Katarina Dolgan

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost