Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto, 14. 5. 2016, smo se v Ljubljani udeležili podelitve priznanj nagrajencem 17. tekmovanja Zdrav dih, ki ga je organiziralo Društvo pljučnih in alergijski bolnikov Slovenije. Učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina so bili izredno uspešni, saj so prejeli 8 zlatih, 5 srebrnih, 7 bronastih trstik in 22 priznanj za sodelovanje.

Najvišje možno število točk in s tem zlato trstiko so prejele učenke 4. b-razreda: Žana Vovk, Klara Kobal in Elena Gaberšček za rap pesem z naslovom »Kajenje«. Dekleta so zmagovalno pesem zapele v živo tudi na prireditvi in si prislužile bučen aplavz. Za likovni izdelek so zlato trstiko prejeli še učenci 1. razredov: Oskar Bohinc, Marjeta Lavrenčič, Izak Pišot, Lana Kuzma, Manca Blatnik. Srebrno trstiko so za likovna dela prejeli učenci 2. a: Sara Čermelj Žnidar, Nal Zalar, Daša Černigoj, Jure Gobec, iz 1. razreda pa Tilen Fajt. Bronasta trstika je pripadla učencem 4. b za dramski prizor »Kajenje ni zdravo«, v katerem so nastopili: Iris Leban, Metka Obljubek, Luka Marc, Neja Pisk, Naja Vrčon in Nuša Ropič. Bronasto trstiko je za pesem »Kajenje« prejel tudi učenec 4. a Luka Pasutto. Priznanje za sodelovanje so prejeli učenci: Lejla Džuzdanović, Veronika Knafelc, Ticijan Paljk, Maj Kalin, Nika Vitez, Urša Rožič, Tina Božič, Korina Božič, Enej Krševan, Karin Praček, Tija Vidmar, Matevž Zavnik, Aleks Krapež, Vita Baša, Hana Paljk, Anamarija Vuga, Lučka Krajnc, Daša Kravos, Tomaž Kavs, Luka Vrtovec, Jan Vončina in Sara Pipan.

Učenci so ustvarjali pod mentorstvom učiteljic: Tine Marc, Anuše Blažko, Ksenije Benko, Izidore Černigoj, Katarine Dolgan, Tine Vižintin, Anje Slejko Kobol, Anite Gaberšček in Keti Bratina.

Čestitamo vsem nagrajencem in njihovim mentoricam!

 

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost