Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci četrtih razredov smo na 1. tehniškem dnevu, ki je potekal v zadnjem oktobrskem tednu, izdelali pravo leseno didaktično igro »tri v vrsto«.

Ob reševanju nalog na delovnih listih smo učenci najprej spoznavali  vrste lesa, njegove lastnosti in uporabo, se seznanili s postopki obdelave lesa z raznimi orodji ter stroji in tako tudi spoznavali  poklic mizarja.

Pri praktični izvedbi smo najprej poskrbeli za zaščito in urejenost delovne površine in se skozi postopke izdelovanja preproste igre navajali  na varno uporabo orodij ter pripomočkov.

Pri izdelavi smo uporabljali osnove obdelovalnih postopkov (brušenje, spajanje, lepljenje, vrtanje, piljenje…).  Izdelke smo nato pobarvali s tempera barvami, hišnik pa jih je polakiral. Ob koncu smo opisali postopke izdelave, ilustrirali končni izdelek in ga ovrednotili.

V tem tehniškem dnevu smo iz lesa, žice in plastične slamice s pomočjo ustreznih orodij tako izdelali didaktično igro: tri v vrsto, po idejni predlogi Dejana Furlana in pod vodstvom Rudija Lampeta, ki je tudi pripravil vse potrebno za izdelavo.

Igra je zanimiva in primerna za druženje, zato vas vabimo, da jo preizkusite z nami.

Četrtošolci

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost