Skoči na glavno vsebino
Select Page

Aprila je vreme pogosto muhasto. Ampak tretješolci smo imeli srečo – ponedeljek, 10. 4. 2017, je bil topel in sončen, kot nalašč za spomladanski pohod na plaz Slano blato nad Lokavcem. S seboj smo povabili tudi stare starše ali starše, saj se od starejših lahko veliko naučimo, oni se pa z nami tudi radi družijo.

Na poti do Lokavca smo hodili še po rosni travi in pred nami se je vzpenjalo pobočje Čavna. Na pobočju je še dobro viden plaz Slano blato, ki se je novembra 2000 sprožil in kar dolgo časa bližnjim domačinom kratil miren nočni spanec.

Pot do vrha je minila v sproščenem klepetu, smehu, marsikdo pa se je tudi malo zadihal. Ves trud je bil poplačan s čudovitim razgledom na Ajdovščino in širšo Vipavsko dolino. Pri cerkvici sv. Urbana smo pomalicali in ter se podružili med seboj. Pot v dolino je minila še hitreje in po krajšem postanku pri dvorani Edmunda Čibeja smo se vrnili v šolo.

Utrujeni, vendar polni lepih vtisov in nepozabnih doživetji, smo sklenili, da bomo tako obliko druženja še kdaj ponovili.

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost