Skoči na glavno vsebino
Select Page
Tokrat z veseljem objavljamo fotografije, kjer se lahko pohvalimo z okusno redkvico in solatko. Odlična, nekoliko pikantna redkvica, nam je popestrila malico. Solatko bomo presadili na naš šolski vrt in počakali, da naredi “glavice”.

Prav tako počasi zeleni na našem vrtičku, kamor smo posadili in posejali semena, ki jih je prijazno podaril Merkur, nekaj semen in sadik smo prinesli sami, pa tudi prijazni učitelji šole, ki so nas opazovali pri delu. Veseli smo bili tudi obiska študijskega krožka Sivka, ki nam je prinesel veliko semen in sadik. Prav z veseljem smo jih umestili na vrtiček. Hkrati smo se tudi veliko novega naučili, ko smo spoznavali zelišča in druga semena.

Krompir počasi kuka iz zemlje, grahu bomo kmalu naredili oporo, česen, ki smo ga posadili, je že pokazal svoje zelenje. Por krasi del gredice, kjer lahko najdete tudi stoletni česen in česnove liste.

Ponosni smo tudi na naš mali zeliščni kotiček, ki počasi postaja prava pravljica. Zakaj? Med zelišča smo postavili hišice, kjer domujejo zeliščni škratki. Bi jih radi poiskali? Čakajo na vas 😉

Po prvomajskih počitnicah bo ozelenela tudi zelenica – v petek smo namreč skupaj s hišnikom Dejanom in učiteljem Vladimirjem posejali travo, ki po dežju že kuka na plano.
Učenci in učitelji OPP NIS
(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost