Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto, 27. maja, je potekal že tretji dobrodelni tek Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina. Sončno jutro je napovedalo lep in topel dan. Učenci so se zjutraj srečali s tekačema Tinetom Lavrenčičem ter Pavlom Kerkočem in si ogledali kolaž filmov o vztrajnosti, zanosu, srčnosti ter dobri volji – vrednotah, ki jih športniki s svojimi športnimi podvigi predstavljajo svetu.

Ob 10ih so se učenci skupaj z učitelji odpravili proti prizorišču letošnjega teka – od trgovskega centra Mercator, po poljskih poteh. Tekači Vipavske doline so poskrbeli za uvodno ogrevanje. Okoli 800 udeležencev se je pognalo v tek z namenom promovirati tek in hojo v duhu zdravega načina življenja in zbrati čim več sredstev za namene pomoči učencem iz socialno ogroženih družin ter nadstandardnih storitev šole.

S to dobrodelno gesto se je v Šolski sklad nabralo 1127 evrov dodatnih sredstev.  Zahvala gre organizatorju dogodka, članom Šolskega sklada, učiteljicama, Nataši Čuk in Zalki Bolčina, vsem ostalim sodelavcem, ki so poskrbeli, da je potek dneva bil brezhiben, vsem promotorjem športnega načina življenja, kolesarki Poloni Batagelj, tekačici Luciji Krkoč, triatloncu Tinetu Lavrenčiču, učencu naše šole, tekaču Pavlu Kerkoču ter staršem in ostalim udeležencem dogodka, ki ste s svojo prisotnostjo in prispevkom osmislili ta dan.

Hrano in pijačo so donirali Mlinotest, Polavček, Sadje zelenjava Šabani in kmetija Marc, za kar se jim tudi iskreno zahvaljujemo.

Sklad OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

Avtorice fotografij: Melita Kompara, Karin Vončina in Jasmina Putnik

Več fotografij si lahko ogledate na naši Facebook strani:

(Skupno 197 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost