Tudi v letošnjem šolskem letu obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE, ki je tretji petek v novembru, torej na petek, 17. novembra 2017 s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM.
Naš zajtrk je sestavljen iz bio kruha, bio mleka, domačega masla, medu in jabolka lokalnih dobaviteljev.
S tem projektom želimo ozaveščati o :
- pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil v naši prehrani,
- pomenu domače pridelave in predelave,
- pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter kulturnem uživanju hrane,
- pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in
- pomenu gibanja in športnih aktivnosti.
RAZPORED ZA TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK:
- 1.r , 2.r in najmlajši iz oddelka s prilagojenim programom: 8.00 v matični učilnici,
- 3.r in ostali iz oddelka s prilagojenim programom: samopostrežni zajtrk v jedilnici ob 8.15,
- 4.r: samopostrežni zajtrk v jedilnici ob 8.30,
- 5.r – 9.r: samopostrežni zajtrk v jedilnici od 7.00 do 8.00 (možnost podaljšanja do 8.10 le za učence vozače).
(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)