Skoči na glavno vsebino
Select Page

September je za nami in po šolah so se začele izvajati raznorazne izvenšolske dejavnosti.

Ena izmed njih je tudi bralna značka, ki se uradno začne ob dnevu zlatih knjig 17. septembra. Na ta dan se je rodil in 80 let kasneje tudi umrl znan slovenski pisatelj France Bevk, ki je dejal, da je “dobra knjiga – zlata knjiga”.

V ponedeljek, 3. oktobra smo se petošolci OŠ Danila Lokarja odpravili v Lavričevo knjižnico, kjer nas je pričakala ga. Marija Bajc.

V razgovoru nam je predstavila knjižnico, pisatelja Franceta Bevka, njegova dela, izrek zlata knjiga, pojasnila novejše poimenovanje dobrih knjig z zlato hruško, zgradbo knjig in povedala veliko o skrbi za knjige in prebrala odlomek iz pisateljevega dela Moja prva knjiga.

Ob koncu smo si ogledali še knjižnico. Nekateri so bili v njej prvič in upamo, da jim bo obiskovanje knjižnice prišlo v navado, saj branje »spodbuja mišljenje, zmanjšuje stres, prinaša znanje, širi besedni zaklad, izboljšuje spomin, krepi sposobnost analitičnega mišljenja, izboljšuje osredotočenost in koncentracijo, izboljšuje spretnost pisanja, nas umiri in je brezplačna zabava« (vir: https://www.literarnalekarna.com/berem/zakaj-investirati-v-branje (28.08.2020))

Marjetica Stopar

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost