Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ob dnevu slovenske hrane, ki je potekal v petek, 18. novembra 2022, smo z učenci 1. triade OPP NIS izvedli naravoslovni dan na temo Tradicionalni slovenski zajtrk. Na ta dan so otroci zaužili zajtrk s tradicionalnimi živili. Sestavljajo ga kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Vsaka sestavina Tradicionalnega slovenskega zajtrka je učencem tekom dneva predstavljala izziv.

Učenci so se preizkusili pri molži mleka na improvizirani kravi, ki jo je za to priložnost izdelal hišnik Aleš. Da se iz mleka naredi mlečne izdelke so učenci poglobili znanje s pomočjo posnetka, kako iz mleka pridelujemo še ostale mlečne izdelke, med drugim tudi maslo. Tekom dneva so sledile gibalne aktivnosti na temo čebelic, jabolk ter tekmovanje med sošolci v peki kvašenih rogljičkov. Da so bili učenci pravi peki, so poskrbeli iz podjetja Mlinotest in nam podarili šefovske kape ter predpasnike.

Naravoslovni dan smo izkoristili za aktivne oblike spoznavanja pomena skrbi za zdravje.

Učenci so polni znanja s sitimi trebuščki polnovredne slovenske hrane odšli novim izzivom na proti.

Učiteljice in učenci 1. E, 2. E in 3.E

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost