Skoči na glavno vsebino
Select Page

LJUDJE, PRIŽGIMO LUČ! Naj luč na ceste sije!
Za otroke naše male:
ko njihov bo ta svet,
naj vrt jim bo, ne skale,
kot bil milijon je let.
PRIŽGIMO LUČ, LJUDJE! Naj luč na ceste sije!

V nedeljo, 3. decembra, je na Lavričevem trgu potekal dogodek – slavnostni prižig praznične razsvetljave v okviru občine Ajdovščine, kjer pa so sodelovali tudi učenci naše šole s kulturnim programom in dobrodelnim prazničnim sejmom za šolski sklad.

Na številnih stojnicah smo ponujali obiskovalcem različne dobrote, uporabne ter praznične izdelke, ki so nastali izpod spretnih prstov naših učencev.

Med njimi so bile klasične novoletne voščilnice z najrazličnejšimi motivi, sladki piškoti, mnogi med  njimi so nastali ob medgeneracijskem druženju, ko so prvošolcem na pomoč priskočile njihove babice, čokoladne dobrote, med njimi tudi suhe fige v čokoladi, zapakirane v lično eko škatlico, bananin kruh, izdelali so različne zapestnice, smrekice, lesene čevlje in lesena knjižna kazala, snežne krogle, cimetov in limonin sirup, bombažne vrečke, glinene pladnje in krožnike, snežne krogle ter še in še. Učenci so poskrbeli tudi za različne družabne igre, holograme … Program občinske proslave je bogatil nastop pevskega zbora MPZ OŠ Danila Lokarja, plesalk in ostalih učencev, ki so zaigrali krajše odlomke iz gledaliških predstav.

Dogodek je bil res doživet, zbralo se je veliko ljudi, ki so lahko poklepetali s prijatelji, se družili ob prijetnem vzdušju. 

Na tem mestu izrekamo zahvalo vsem, ki so kakorkoli pomagali pri tem dogodku, delavcem Občine Ajdovščina, vsem delavcem naše šole, staršem, učencem in meščanom, ki so prišli in nas razveselili s svojo prisotnostjo in darom.

Vsem pa je lahko v spodbudo za razmišljanje: lahko tudi jaz prižgem luč v kakšnem srcu ali pogledu, lahko namenim nasmeh, lepo besedo svojim bližnjim, da bo tudi v teh prazničnih dneh, ki se v mesecu decembru približujejo, več topline, miru in naklonjenosti v naši medsebojnih odnosih.

LJUDJE, PRIŽGIMO LUČ! Po celem svetu hkrati!
Naj sveti kdo ve kam,
saj kdaj že plamen sveče
pokaže pot do sreče,
človeku, ki je sam.
PRIŽGIMO LUČ, LJUDJE! Po celem svetu hkrati!

(Fran Milčinski Ježek – Prižgimo luč!)

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost