Skoči na glavno vsebino
Select Page

V duhu prazničnih dni so četrtošolci iz Lokavca združili svoje srčne ideje in se odločili, da bodo razveselili starejše občane, ki redno obiskujejo dnevni center Hiša dobre volje. Njihov načrt? Poslati osebna pisma, polna topline, dobre volje in prazničnega duha.

Preden so se četrtošolci lotili pisanja, so prejeli informacije o željah, hobijih in interesih vsakega starostnika posebej. Z branjem o tem, kaj starejše občane veseli in kaj jim polepša dan, so četrtošolci imeli možnost ustvariti pristna pisma, prilagojena vsakemu prejemniku posebej. Pisma so okrasili z lastnimi domišljijskimi risbicami, kar je pisemcem dodalo še poseben čar. Po končanem ustvarjanju so četrtošolci pisma skrbno zložili v kuverte, v upanju, da bodo ta pisemska presenečenja starejšim občanom pričala nasmeh na obraz.

Lokavški četrtošolci so dokazali, da že s preprostimi dejanji lahko prinašajo toplino, veselje in bogatijo odnose med različnimi generacijami. Postali so pravi nosilci prazničnega duha, ki sežejo onkraj lastne radosti in praznovanja.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost