Skoči na glavno vsebino
Select Page

Letošnji december ni bil v dolini čisto nič bel in zasnežen, smo ga pa prvošolci zato zelo pisano obarvali z raznolikimi dejavnostmi.

  1. decembra so nas, verjetno po naročilu Miklavža, obiskali petošolci iz našega prijateljskega razreda. Poleg tega, da so nam podarili smreko z voščili in piškoti za vsakega izmed nas, so nam prinesli tudi zgodbico in dobro voljo.

V petek, 8. 12. 2023, je prvošolce obiskal gospod župan. S seboj je prinesel bon v vrednosti 1290 evrov. Ta denar sta, kot smo že poročali, skupaj z Brinom in Dano zbrala s prodajo kruha na tržnici ter ga namenila za šolski sklad. Obiska smo bili zelo veseli, zato smo zapeli našo šolsko himno in eno praznično pesem.

En teden pozneje smo se s pomočjo Mašinega očeta Mitjana podali v pisane morske globine. Ob obisku nam je predstavil opremo, ki jo potapljač potrebuje za varen potop v globino. Nato smo uživali ob fotografijah iz morskih globin.

Naslednji četrtek smo spoznavali poklica lesarja in slikarja. Obiskal nas je Vanetov tata, ki obvlada kar oboje. Ogledali smo si pripomočke za obdelavo lesa, nato pa smo poslikali lesene okraske za novoletno jelko, ki sta nam jih doma pripravila Vane in tata Matej. Zelo smo uživali in nastali so čudoviti izdelki.

Naslednji dan so nam prijetno presenečenje pripravili Božički na motorjih, ki so se pripeljali pred šolo. Čeprav nas je bilo veliko, so poskrbeli, da je vsak dobil kaj sladkega.

Predzadnji šolski dan v tem letu smo namenili praznikom in pripravi nanje. Pripravili smo slavnostno pogrnjeno mizo, nanjo položili okusno malico in jo pojedli ob glasbi, ki je predpraznično vzdušje še obogatila.

Dan se je nadaljeval z obiskom frizerke. Obiskala nas je Junijina nona s kovčkom čudovitih pripomočkov. Čisto vsakemu učencu in učenki je uredila praznično pričesko. Zelo smo uživali.

Hvala vsem za čudovito sodelovanje, za čas, ki ste nam ga namenili, za znanje in spretnosti, ki ste jih delili z nami in za navdušenje, ki se je zrcalilo v otroških očeh.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost