Skoči na glavno vsebino
Select Page

V letošnjem šolskem letu se je šola vključila v 3-letni projekt Zavoda RS za šolstvo Varno in spodbudno učno okolje (v nadaljevanju VSUO).

Projekt usposablja učitelje za razvijanje varnega in spodbudnega učnega okolja.

Cilji projekta so:

  • Poglobiti zavedanje o pomenu dobre klime in počutja (na ravni kolektiva in razreda, na ravni skupine in posameznika) ter okrepiti veščine vodenja razreda za dobro vključenost učencev in zmanjšanje vedenjskih težav.
  • Izpolniti se v čustveni in vedenjski pismenosti (komunikacijske veščine, uravnavanje čustev) z namenom krepitve različnih oblik čustvenega in socialnega učenja tudi pri učencih.
  • Seznanitev z razlogi neželenega vedenja učencev in urjenje strategije za preprečevanje in za soočanje .
  • Spoznati protokol za ravnanje v primeru nasilja in razliko med nasiljem in konflikti.
  • Opolnomočiti strokovne delavce za izvajanje aktivnosti varnega in spodbudnega učnega okolja z učenci.

 

Na šoli smo izvedli že veliko dejavnosti za uresničevanje ciljev. Uvedli smo medvrstniško učno pomoč – tutorstvo, okrepili povezovanje med oddelki višje stopnje z oddelki nižje stopnje in povezovanje učencev iz rednega programa z učenci prilagojenega programa, merili klimo v oddelkih, izmenjavo voščil …

Utrinki dejavnosti so na fotografijah.

 

Prav tako smo se vključili v projekt Living peace international.

O mednarodnem projektu si lahko več preberete na povezavi: http://www.livingpeaceinternational.org/en/

V ponedeljek, 15. 1. 2024, smo se mentorji obeh projektov srečali z g. Carlosom Palma, začetnikom mednarodnega  projekta LPI, s katerim poskuša med mladimi širiti željo pa aktivnem državljanstvu in mirovni vzgoji. Doživeto je predstavil svoje izkušnje, namen in dejavnosti v projektu LPI .

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost