Skoči na glavno vsebino
Select Page

France Prešeren v Poezijah pravi:

Na jasnem nébi mila luna sveti,
kjerkoli žarki nje so zasijali,
pozimi se snega, ledu kristali,
demanti rôse bliskajo poleti.

Spet se bližamo slovenskemu kulturnemu prazniku – Prešernovemu dnevu. V šoli pri pouku spoznavamo Prešernovo poezijo in se učimo, kaj je kultura, do kod lahko sega naša domišljija, ustvarjalna in svobodna, saj v domišljiji ni meja. Igramo se z besedami, rimami, poustvarjamo pesmi in zgodbe… Nekaj teh ustvarjalnih utrinkov bomo podelili na dogodkih DELIMO KULTURO.

V tednu pred 8. februarjem se bomo z učenci predstavili s kulturnim programom.

Prvošolci bodo sodelovali z dijaki in dijakinjami Srednje šole Veno Pilon iz programa predšolska vzgoja.

Drugošolci so povabili vzgojiteljice in otroke iz vrtca Ob Hublju in jim bodo na naši šoli predstavili kulturne drobtinice, ki so jih pripravili pri glasbeni umetnosti, slovenščini in spoznavanju okolja.

Učenci 3. razreda z učiteljicami se bodo predstavili s kulturnim programom v sredo,  7. februarja, ob 11. uri na Lavričevem trgu, kamor ste povabljeni tudi  občani in občanke mesta Ajdovščina.

Četrtošolci se bodo napotili v VDC – varstveno delovni center Ajdovščina, kjer bodo s pesmijo in plesom popestrili dan (6. februar ob 10.30) vsem njihovim uporabnikom in zaposlenim.

Učenci 5. razreda in njihovi učitelji načrtujejo v tistem tednu zimsko šolo v naravi, in sicer na Pohorju, kjer bodo tudi pripravili kulturni večerni program.

Učitelji in učenci iz Prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom pa pripravljajo dan odprtih vrat, 6. marca 2024, in vabijo vse, ki jih zanima šolsko delo v njihovem programu, da pridejo, kjer bodo dobili veliko zanimivih informacij. Podrobna navodila o dnevu odprtih vrat bodo objavljena tudi na spletni strani naše šole.

Vzemimo si nekaj časa za kratek oddih, za naše misli, ki velikokrat hitijo, da jih nahranimo z lepo pesmijo, zanimivo zgodbo, sproščeno melodijo in plesom, da tako obudimo dobro voljo in misel, da znam razmišljati, ustvarjati v slovenskem jeziku… jeziku naše domovine…

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost